Privat – Villa

VÄRDEHÖJANDE OMBYGGNAD

En egnahemsvilla i ett plan ovan halv källarvåning och med traditionellt sadeltak byggs om för att få till en mer ändamålsenlig planlösning och ett nytt exteriört uttryck. Med en mer effektiv planlösning och fokus på att tydligare dela upp sociala ytor, hemmakontor och familjens alla sovrum frigörs en gästlägenhet i nedre plan. Utbyggnaden skapar en ljusare och rymligare hall och husets entré markeras tydligare. Genom att höja fasad på tre av byggnadens sidor och låta takfall luta ned mot gata, bibehålls ursprunglig byggnads skala mot gata och samtidigt skapar höjningen höga fina rum in mot den egna trädgården. En enfärgad fasad sätter fokus på struktur med panelens skuggspel och den falsade plåtens släthet och den öppna pergolan som silar ljuset in till rummen innanför. Ursprunglig byggnads egnahemsfunkis lyfts till en stramare form som utmanar med ett mer geometriskt språk. Uteplatsen blir en möjlig förlängning av kök, matplats och vardagsrum och möjliggör ett flitigare utomhusliv i bostaden.

Project image

ANDRA PROJEKT

Privat – Villa

Privat – Villa

Privat – Lägenhet

Till alla projekt »